Malin Jonsson Låtskrivare och artist. malinjonsson.se
  aktuellt   musik   media   om   kontakt    
Malin Jonsson
 

Om - Biografi

Om
Biografi
Länkar
 
  Artisten Malin Jonsson skriver melodiösa poplåtar i folkviseton med svenska texter. Innerlighet, kraft och vemod kännetecknar hennes låtar.
Mycket har hunnit hända sedan hon i slutet av 1970-talet tog sina första stapplande steg i byn Hjulslätt i Lima, strax söder om Sälenfjällen. Timmarna framför spegeln, med en hårborste som mikrofon, har hunnit bytas ut mot många framträdanden på såväl små som stora scener, festivaler och folkparker. De brusiga inspelningarna på flickrummets kassettradio ersattes 2008 av fullängdsdebuten "Mitt första album" med egenkomponerad musik. Fem av Malins låtar har utmanat till Svensktoppen. Live och på skiva har Malin varit duettpartner till både Björn Skifs och Mikael Rickfors och i TV har Malin kunnat ses i SVT:s Go´Kväll och Eftersnack.

Så här kan de senaste åren sammanfattas i korthet:
Fram till mitten av 1990-talet var Malin aktiv inom både handboll och fotboll.
1994-1998 studerade hon i Örebro och tog sin socionomexamen.
1998 bildade hon popduon Illusion tillsammans med Dennis Åman och låten ”Allt that I got” blev en hit och spelades på alla typer av radiokanaler i Sverige.
2000 bildades gruppen Malins Elektriska där bland annat Göran Danielson och Pea Eliasson, bandmedlemmar i Svenne Rubins, deltog. 2001 får bandet en radiohit med låten "Kom så far vi härifrån", som toppade P4 Dalarnas topplista i nära ett år.
2004 lägger Malin all kraft på det egna materialet och på att i fortsättningen framträda under eget namn. Debutsingeln ”Vart kan jag vända mig” utmanade till Svensktoppen.
2006 medverkar Malin i konserter tillsammans med Björn Skifs och hennes andra singel ”Jag orkar inte ljuga längre” utmanar till Svensktoppen.
2008 släpptes debutalbumet med den logiska titeln; "Mitt första album". Debuten innehåller bland annat låten ”Leva här", en duett tillsammans med Mikael Rickfors, samt ”Upp och ner” och "Som en ängel", låtar som under lång tid legat på P4:s spellistor och som har utmanat till Svensktoppen.
2011 släpptes andra skivan ”Två sidor av mig”. Gästspelande på skivan är bland annat Adam Nordén, framgångsrik filmkompositör samt Janne Bengtson, en av världens ledande flöjtister.
I början av 2014 släpptes första singeln ”I varje andetag” från kommande platta. Under För-VM i skidor i Falun var Malin arrangemangets frontartist och fick äran att sjunga låten under invigningsceremonin tillsammans med OS-medaljörerna och skidlandslaget.
”I varje andetag” har rekordet i att ha toppat listorna på Musikvideotoppen flest gånger.
Det tredje albumet ”Gränsgångare” släpptes oktober 2014. Ännu en singel från albumet,"Kommer inte loss", når första platsen på Svenska närradiolistan.
2015 var ett bra år för Malin då hon blev nominerad till "Årets artist" på Dalecarlia Music awards och vann Radio P4:s Musiktävling "Svensktoppen nästa" i Dalarna med låten "Jag är äkta". Hon uppträdde under sommaren på "Allsång i Svärdsjö" med ledning av Lasse Berghagen inför 4000 personer.
2018 Malin är tillbaka efter tre års paus från musiken med nya julsingeln "Till de vilsna" Den första jullåten någonsin för hennes del. Arbetet runt julsingeln är tillägnat de ensamma och hemslösa under julen. Inkomsterna runt singeln kommer att skänkas till Stadsmissionen och Kirkens Bymisjon i Norge.
2019 - Malin släpper singeln "Jag lovar dig" (Teas sång) tillägnad Tea 12 år och hennes familj. Tea dog hastigt i skogen i Dalarna under hösten 2019. Malin höll för andra året i rad välgörenhetskonsert inför julen. Denna gången för barn och unga som gruvar sig till jul.
2020 - Malin släpper singeln «Ge mig liv» under våren blir av publiken en väldigt uppskattad musikvideo. Intäkterna från singeln tillägnades BRIS och norska «Kors på halsen», til ungdomar som sliter med psykisk hälsa. För tredje året arrangerar Malin välgörenhetskonsert i Trysil under juletider.

Tips! Facebook

facebookFölj Malin Jonsson på Facebook för att inte missa
uppdateringar om Malin Jonsson och events.

 
   
  facebook Följ malin Jonssonmusik på instagram Youtube malinjonssonmusik Soundcloud spotify  
Malin Jonsson